Ir al contenido principal

Aeronautica

Avui us porto un opció d'estudis força atractiva i sovint desconeguda, es tracta de la formació de:
Tècnic de Manteniment d'Aeronaus.






La Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) està autoritzada per l'Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) i, d'acord amb la Part 147 de la Normativa EASA, en fer la formació bàsica i realitzar els exàmens de les subcategories A1, B1.1 “Avions amb motor de turbina” i A2, B1.2 “Avions amb motor de pistó".
Son 620 hores de formació que permeten obtenir el certificat de Tècnic de Manteniment d'Aeronaus en motor de pistó, categoria A2 i dels mòduls M11B i M16 de la categoria B1.2.
50% Formació a l'aeroport de Sabadell i 50% a l'EFAV de Vilanova i la Geltrú.
Exàmens oficials EASA Part 66 al centre 147 de l'EFAV.
Pràctiques certificades en taller Part 145 EASA.
Una vegada acabats els estudis serem capaços de:
Interpretar i comprendre la informació i, en general, tot el llenguatge simbòlic associat a les operacions de manteniment i reparació en l’àrea de l’aeromecànica.
Fer la diagnosi de les avaries en les aeronaus, en l’àrea de l’aeromecànica amb la fiabilitat, precisió i pulcritud necessàries, seleccionant i operant els mitjans i equips precisos i seguir l’ordre d’operacions establertes, amb l’aplicació de les normes d’ús i seguretat adequades, tant per les persones, com pels materials, equips i instal·lacions.
Executar amb destresa tot tipus d’operacions de manteniment, ja estiguin programades o com a conseqüència d’una avaria, en la planta de potència, sistemes mecànics o estructures de l’aeronau. Haurà de seguir els procediments establerts en els manuals de manteniment.
Fer el manteniment i serveis en l’àrea de l’aeromecànica i els serveis dels sistemes elèctrics/electrònics.
Analitzar el comportament dels materials i relacionar-lo amb el funcionament i manteniment de les aeronaus.

El Mecànic/a certificadora és aquella persona responsable de donar el vistiplau a una aeronau o a un component després d’una intervenció de manteniment.
Perquè un mecànic certificador pugui donar aquesta aprovació ha d’estar en possessió de la LMA on s’especifiqui l’autorització concreta de l’aeronau i del component en qüestió.
Existeixen quatre categories de la LMA:
Categoria A.
Catgoria B1.
Categoria B2.
Categoria C.

Les categories A i B1 es subdivideixen en subcategories d’acord amb les diferents combinacions d’avions, helicòpters, motors de turbina i de pistó.
Les subcategories són les següents:
A1 i B1.1. Avions amb motor de turbina.
A2 i B1.2: Avions amb motor de pistó.
A3 i B1.3: Helicòpters amb motor de turbina.
A4 i B1.4: Helicòpters amb motor de pistó.

Les facultats de les diferents categories de la Llicència són les següents:
Una LMA de la categoria A permet al seu titular emetre certificats d’aptitud pel servei després de treballs secundaris de manteniment programat de línia i de rectificacions de defectes senzills, dins dels límits de tasques específicament definides en l’autorització.
Una LMA de la categoria B1 permet al seu titular emetre certificats d’aptitud pel servei després de treballs de manteniment, incloses les tasques en l’estructura de l’aeronau, el grup motopropulsor i els sistemes mecànics i elèctrics. També s’inclou en aquestes facultats la substitucio d’unitats d’aviònica que necessitin comprovacions senzilles. La Categoria B1 inclou automàticament la categoria A.
Una LMA de la categoria B2 permet al seu titular emetre certificats d’aptitud pel servei després de treballs de manteniment de sistemes elèctrics i d’aviònica.
Una LMA de la categoria C permet al seu titular emetre certificats d’aptitud pel servei després de treballs de manteniment en l’aeronau.

L’EFAV està homologada per l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) per a impartir la formació que es requereix en l’obtenció de la LMA de la categoria A (subcategories A1 i A2) i de la categoria B1 (subcategories B1.1 i B1.2).
Per a l’obtenció de la LMA de la subcategoria A1 és necessari el Curs de Formació Bàsica de la subcategoria A1 més 1 any d’experiència laboral en el sector del manteniment d’aeronaus amb motor de turbina.
Per a l’obtenció de la LMA de la subcategoria A2 és necessari el Curs de Formació Bàsica de la subcategoria A2 més 1 any d’experiència laboral en el sector del manteniment d’aeronaus amb motor de pistó.
Per a l’obtenció de la LMA de la subcategoria B1.1 és necessari el Curs de Formació Bàsica de la subcategoria B1.1 més 2 anys d’experiència laboral en el sector del manteniment d’aeronaus amb motor de turbina.
Per a l’obtenció de la LMA de la subcategoria B1.2 és necessari el Curs de Formació Bàsica de la subcategoria B1.2 més 1 any d’experiència laboral en el sector del manteniment d’aeronaus amb motor de pistó.

Enllaç:




Comentarios

Popular Posts

Blockchain

Seguro que la mayoría de vosotros habréis oído hablar del blockchain, de forma muy resumida el blockchain es una tecnología que permite transacciones seguras entre personas sin necesidad de ningún intermediario, compra y venta de bienes y servicios, transferencias, contratos, verificación de identidad, en fin, cualquier transacción entre personas que necesite que las partes implicadas confíen entre sí, sin necesidad de intermediación de una tercera parte. Las criptomonedas como por ejemplo Bitcoin, Ethereum, Ripple están basadas en Blockchain. Hoy os traigo una propuesta con un formato diferente al habitual, se trata del CIBTC 2018: Congreso Internacional Blockchain Tropical Coast, que se celebrará en Motril, Granada. Se trata de un acontecimiento que contará con la presencia de los mejores especialistas en este campo. El enfoque que se quiere dar a este congreso pretende romper con el formato tradicional de este tipo de eventos implicando de forma más activa y dinámica a los partic

Seguridad IT: Certificado profesional Google Cybersecurity

Os presentamos una nueva certificación de Google en ciberseguridad, un exhaustivo programa compuesto por 8 cursos especializados: Foundations of Cybersecurity Play It Safe: Manage Security Risks Connect and Protect: Networks and Network Security Tools of the Trade: Linux and SQL Assets, Threats, and Vulnerabilities Sound the Alarm: Detection and Response Automate Cybersecurity Tasks with Python Put It to Work: Prepare for Cybersecurity Jobs Al completar satisfactoriamente estos cursos, estarán plenamente capacitados para comprender la importancia de las prácticas de ciberseguridad y su impacto en las organizaciones. Serán capaces de identificar riesgos, amenazas y vulnerabilidades comunes, y aplicar técnicas efectivas para su mitigación. Además, estarán preparados para proteger redes, dispositivos, personas y datos contra accesos no autorizados y ciberataques, haciendo uso de herramientas de Gestión de la Información y Eventos de Seguridad (SIEM). Asimismo, obtendrán experiencia prácti